Lot van Mosley wordt beslist op 3 juni

3 juni 2008 wordt een belangrijke dag voor FIA president Max Mosley. Op die dag zal er gestemd worden over z’n toekomst als president.

Mosley raakte vorige week betrokken in een prostitutieschandaal na een artikel in de Britse tabloit News of the World. Sindsdien komen steeds meer bekende namen uit de Formule 1 naar buiten met de stelling dat Mosley moet aftreden. Ook verschillende nationale autosportbonden willen niet langer verder met Max Mosley.

De recentste uit dit rijtje zijn de bonden van Nieuw-Zeeland en Canada.

Mosley zou in juni deelnemen aan een conferentie voor transport en milieu in Nieuw-Zeeland, maar de autosportbond heeft een officieel schrijven aan Mosley laten bezorgen waarin het vraagt om niet te komen.

"We schreven hem vorige week om voor te stellen dat het niet mogelijk is om te deel te nemen gezien de omstandigheden."

De autosportbond van Canada stuurde een brief waarin het Mosley vroeg af te treden.

Of Mosley nu moet aftreden of niet, wordt dus op 3 juni beslist. Dan komt er een bijzondere algemene vergadering van de FIA samen voor een vertrouwensstemming. Max Mosley vroeg zelf om deze vergadering om voor volledige transparantie te zorgen in de zaak.

Er zullen 200 leden een geheime stem mogen uitbrengen in Parijs. Max Mosley denkt persoonlijk niet aan opstappen, maar gezien de huidige uitspraken van heel wat leden van de vergadering, lijkt een voortzetting van z’n ambtstermijn onwaarschijnlijk.