Manor-personeel onthult F1-bolide 2017

Nadat de bekendmaking dat Manor Racing uit de Formule 1 verdwijnt heeft het personeel van de renstal enkele foto’s van het ontwerp van de F1-bolide voor 2017 online geplaatst.

De ingrijpende reglementswijzigingen zullen er voor zorgen dat de F1-bolides er dit jaar opmerkelijk anders uitzien. Voorlopig is het echter nog steeds wachten op de presentatie van de eerste F1-bolide. Toch is er ondertussen al een tipje van de sluier gelicht.

Het voormalig personeel van Manor Racing heeft immers enkele foto’s van haar schaalmodel van de 2017-wagen online geplaatst. Het model werd in de windtunnel van Mercedes gebruikt voor de ontwikkeling van de nieuwe wagen.

Als afscheid verzamelden de aërodynamica- en windtunnelteams rondom het schaalmodel van de 2017-wagen, inclusief hoofdontwerper Luca Furbatto en Nikolas Tombazis, het hoofd van de aërodynamica-afdeling. Een schaalmodel voor de windtunnel heeft meestal 50 procent of 60 procent van de werkelijke grootte van de definitieve F1-bolide.

Het schaalmodel is op de foto’s niet volledig te zien maar wel mag aangenomen worden dat het hier daadwerkelijk een schaalmodel van de 2017-wagen betreft en niet een model dat is ontwikkeld rondom het chassis van 2016. Manor Racing had nog maar recent van de FIA de toestemming gekregen om met een aangepaste 2016-wagen aan het seizoen te beginnen.

Op het schaalmodel is duidelijk het effect van de bredere banden en bredere achtervleugel te zien. Ook de diverse andere reglementswijzigingen hebben een duidelijk effect op het bodywork.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print