Naam nieuwe F1-bolide Ferrari per ongeluk gelekt?

Het ziet er naar uit dat Ferrari-sponsor Santander per ongeluk de naam van de nieuwe F1-bolide van Ferrari heeft gelekt.
Op de officiële twitterpagina van Santander verscheen er een schets van een F1-bolide met daarbij ‘SF17-JB’.

“De nieuwe F1-bolide van Ferrari krijgt de naam SF17-JB. Weet jij ter ere van welke rijder de wagen vernoemd is?” stond er bij de foto vermeld.

SF17 zou uiteraard verwijzen naar Scuderia Ferrari 17. JB zou echter een verwijzing zijn naar Jules Bianchi. De Fransman behoorde tot het talentenprogramma van Ferrari maar overleed in 2015 aan de gevolgen van zijn crash tijdens de GP van Japan 2014.

Santander verwijderde de tweet kort daarna en plaatste een rectificatie online:

“We waren iets te snel! De naam van de 2017-bolide van Ferrari is nog niet officieel. Het spijt ons maar we zullen er allemaal op moeten wachten.”

Ferrari ontkende vervolgens tegenover La Gazzetta dello Sport dat de nieuwe F1-bolide aan Jules Bianchi wordt opgedragen.

“Het is gebakken lucht. De meest gepaste en elegante manier om Jules te herdenken is wat er in Nice werd gedaan,” aldus een woordvoerder van Ferrari.

Ferrari presenteert haar nieuwe wagen op 24 februari. Dan komen we definitief te weten welke naam de 2017-bolide van Ferrari heeft gekregen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print