“Marcus Ericsson is een potentiële racewinnaar”

Dat zegt toch Monisha Kaltenborn, de teambaas van Ericssons team Sauber.

“Ik ben heel blij met zijn vooruitgang. Hij straalt ook de wil uit om te winnen”, aldus Kaltenborn.

Toch deed Kaltenborn haar bewering enige wenkbrauwen fronsen. Ericsson zijn beste resultaat afgelopen seizoen was een achtste plaats.

Maar in de juiste wagen zou Ericsson altijd voor de overwinning strijden”, vindt Kaltenborn. “Hij heeft de mentaliteit om, wanneer de kans zich voordoet, meteen toe te slaan.”

Dat mentale aspect is iets waar Magnus Ericsson veel energie in heeft gestoken. Dat is bij veel jonge rijders immers het werkpunt.

“Ik sluit mij daar bij aan”, reageert Kaltenborn. “Veel mensen hebben vooroordelen over jonge rijders. In zo’n klimaat is het moeilijk je hoofd rechtop te houden. Maar Ericsson focust nu op de dingen die het belangrijkst voor hem zijn en die hij kan veranderen, zoals zijn rijstijl. Een belangrijke stap.”

Alles bij elkaar is Kaltenborn blij met de ontwikkeling van haar Zweedse rijder.

“Ericsson heeft enorm veel potentieel maar ik ben al blij met de manier waarop hij zich ontwikkeld heeft. Hij kent zijn zwaktes en sterktes. Hij krijgt ook meer ervaring, waardoor hij beter op de limiet kan rijden. Dat zag je ook tijdens de laatste races. Toen heeft hij een stap vooruit gezet.”

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}