“Schaf de blauwe vlaggen in de F1 toch af”

Blauwe vlag-incidenten kwamen vorig seizoen veelvuldig voor. Rijders klaagden over achterblijvers die niet snel genoeg aan de kant zouden gaan. “Hun probleem”, zegt voormalig F1-rijder Derek Warwick. “Schaf de regel af en je krijgt meer spektakel.”

Kortweg komt het er op neer dat een rijder die de blauwe vlag krijgt, op het punt staat gedubbeld te worden. Hij moet dan opzij gaan om de wagen die hem op een ronde zet door te laten. Afgelopen seizoen gingen achterliggers volgens enkele rijders echter niet snel genoeg opzij, wat leidde tot verhitte discussies na oefenritten, kwalificaties en races.

“De regels zijn gemaakt voor de eerste teams van het deelnemersveld”, zegt Warwick, die sowieso al voorstander is van minder regels en straffen voor incidenten op het circuit. “Laten we teruggaan naar een moeilijkere vorm van racen en laat ze zelf maar uitzoeken hoe ze een langzamere auto moeten inhalen.”

Niet alleen het publiek zal genieten van meer spektakel, ook de rijders zelf.

“Grote piloten als Lewis Hamilton, die zonder blauwe vlaggen ongelooflijk veel te maken zullen krijgen met verkeer, worden alleen maar groter. Ze zullen meer moeten inhalen en dat maakt het leuker voor hun. Het zal zelfs fans naar Silverstone trekken en naar de Britse Grand Prix doen kijken,” besluit Warwick.

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print