Mark Webber: “De harde kritiek op Lewis Hamilton is onterecht”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Te midden een moeilijke seizoensstart voor Mercedes krijgt Lewis Hamilton de voorbije weken steeds meer kritiek te verwerken, zowel van journalisten, F1-experts alsook F1-fans. Volgens voormalig F1-piloot Mark Webber is dat helemaal onterecht.

Na een podiumplaats tijdens de openingsrace in Bahrein, die er weliswaar kwam door de dubbele opgave bij Red Bull, namen de prestaties van Lewis Hamilton een duikvlucht naar beneden met een erg teleurstellende dertiende plaats tijdens de race in Imola.

Met de steeds slechter wordende resultaten nam ook de kritiek op Lewis Hamilton fel toe, vooral omdat zijn nieuwe teamgenoot George Russell met de Mercedes W13 een stuk betere resultaten weet neer te zetten. Er volgden harde kritieken, te hard volgens Mark Webber.

“Ik denk dat de mensen bijzonder hard zijn voor Lewis, zeer hard zelfs, “aldus Webber volgens de ‘Daily Mail’.

“In Bahrein reed hij op een geweldige manier naar de derde plaats. In Saudi-Arabië was er de safety car die zijn pitstop verstoorde. Hetzelfde in Melbourne.”

“Ik denk dan ook dat er wat punten gemist werden waaraan hij zelf geen schuld treft. Het is alleen in Imola dat hij een tricky kwalificatie en race had. Uiteraard vergeet iedereen dat hij aan dat andere puntenverlies zelf niets kon doen.”

Volgens Webber mogen we trouwens Mercedes en Lewis Hamilton niet onderschatten.

“Onderschat nooit een organisatie zoals die van Mercedes. Het zal fascinerend zijn om te zien hoe de komende weken verlopen,” aldus Webber.

“Lewis is op zijn gevaarlijkst wanneer hij met zijn rug tegen de muur staat. Het ontbreekt hem nooit aan motivatie, dat is waarschijnlijk ook waarom hij de beste ooit is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print