Williams overwoog om al de verf van haar F1-bolide te halen

Williams F1 team
Williams F1 team

Volgens Dave Robson, head of vehicle performance bij Williams, overwogen de engineers van het team om al de verf van de FW44 te halen om de prestaties van de wagen te verbeteren.

Bijna al de teams bevonden zich tijdens de wintertests, en zelfs nog tijdens het eerste raceweekend in Bahrein, ruim boven het minimumgewicht dat een F1-bolide dit seizoen moet wegen. Opmerkelijk daarbij is dat dit minimumgewicht zelfs nog werd opgetrokken (Lees: F1-bolides moeten minder op dieet: “Minimumgewicht stijgt naar 798 kg”).

Meer gewicht betekent een tragere F1-bolide en dat wil je als team uiteraard absoluut vermijden. In hun strijd tegen ‘overgewicht’ gaan sommige teams zelfs zover dat ze verf van hun F1-bolides halen. Ook Williams haalde een deel van de verf van haar F1-bolide maar volgens Dave Robson overwogen de engineers zelfs om al de verf van de FW44 te halen.

“Het is het punt waarop engineering en marketing elkaar ontmoeten, niet?” aldus Robson volgens ‘Motorsport.com’.

“We willen allemaal dat een F1-bolide er geweldig uitziet, het maakt deel uit van de sport. Het is niet alleen de livery op de wagen, het bepaalt ook je merk en je uitstraling, wat uiteraard ook zeer belangrijk is.”

“Het is uiteraard een compromis. De wagen moet een persoonlijkheid hebben maar tegelijkertijd is het in het belang van de sponsors dat hij zo snel mogelijk moet zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print