Mercedes wil haar F1-motor met ’tweaks’ een boost geven

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes zetten ze alles op alles om de achterstand op Red Bull en Ferrari goed te maken. Niet alleen op aerodynamisch werk maar ook op het vlak van de power unit is er werk aan de winkel.

Op het vlak van de motoren is er vanaf dit seizoen nog bijzonder weinig mogelijk. De power units worden eind dit seizoen immers definitief bevroren tot aan het einde van 2025. Vanaf 2026 wordt er immers met een nieuwe generatie F1-motoren gereden.

Dit jaar is de bevriezing al gedeeltelijk ingegaan. Zo werden op 1 maart 2022 de interne verbrandingsmotor, de turbo, MGU-H, het uitlaatsysteem, de specificatie van de brandstof en de olie ‘bevroren’. 1 september 2022 is een tweede cruciale datum want vanaf dan zijn ook upgrades voor de elektronica van de power unit, het batterijsysteem en de MGU-K definitief voorbij en is de power unit volledig ‘bevroren’ tot en met eind 2025.

Andrew Shovlin, de trackside engineering directeur bij Mercedes, laat echter weten dat Mercedes via diverse ’tweaks’ nu haar achterstand op motorisch vlak probeert goed te maken.

“We proberen iets te vinden,” aldus Shovlin volgens de Spaanse versie van ‘Motorsport.com’. “Onze power units werden echter al gehomologeerd en we mogen nu enkel aanpassingen doen om de betrouwbaarheid te verbeteren.”

“Er is echter nog een ander aspect waaraan we wel kunnen werken en dat niet verboden is. Ik heb het over de ‘engine control modes’, waarmee we wel onbeperkt aanpassingen kunnen doen.”

“We beseffen dat onze wagen niet perfect is, maar het goede nieuws is dat onze wagen niet zo snel is als dat we willen en dat we hem daardoor op veel vlakken kunnen verbeteren.”

“Onze medewerkers kijken dan ook naar mogelijkheden om wat ’tweaks’ toe te passen waarmee we extra performance krijgen. Uiteraard willen we ook op het vlak van de ontwikkeling van de chassis volop doorgaan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print