Mark Webber denkt aan tweede zege

Mark Webber start morgen van op de derde startplaats, achter zijn teamgenoot.
image

De Australiër gelooft toch nog in zijn kansen om de overwinning te behalen in Monaco. Naast Vettel heeft de winnaar van vorig jaar ook nog Jenson Button voor zich staan.

“Het is zeker nog mogelijk om te winnen.” aldus Webber. “We hebben hier in het verleden heel wat meer verrassingen gezien. Morgen zal niet anders zijn, maar een goede startplaats blijft essentieel. De pole is zeker een groot voordeel. Seb reed weer een geweldige ronde. Hij verdient het.”

“De kwalificaties waren wat slordig. Je verwacht nooit dat je geen tweede run kunt doen, maar het was nu eenmaal zo. Er waren prioriteiten toen één van onze collega’s, Serio Perez, een zware crash had. De medische crew moest zeer voorzichtig zijn om hem zo goed mogelijk uit de wagen te krijgen.”

Webber, die lang een belangrijke positie had binnen de Grand Prix Driver’s Association, zit met zijn gedachten natuurlijk ook bij de Mexicaan. Het is vooral belangrijk om lessen te trekken uit de zoveelste crash in de chicane vindt Webber.

“Onze gedachten zijn allemaal bij hem, maar hij is in goede handen en we weten dat hij bij bewustzijn is. Hij zal goed recupereren van dit ongeval, ik ben er zeker van. We moeten hiervan leren. Ik denk dat er nog wel wat werk kan gedaan worden om de veiligheid daar te verbeteren.”

“Jenson Button (in 2003) en Karl Wendlinger midden jaren ’90 crashten daar ook. Ik denk dus dat het een plaats is die we in het oog moeten houden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print