Rosberg vraagt aanpassingen aan circuit Monaco

Volgens Nico Rosberg moet het circuit van Monaco dringend aangepast worden en dit vooral op het deel waar ondermeer Sergio Perez crashte.
Nico Rosberg crashte vanochtend zelf zwaar op het stuk waar Perez eveneens tijdens de kwalificatie crashte. Tijdens dit raceweekend crashte er reeds meermaals een wagen op dat stuk.

Het lijkt dan ook een terechte beslissing te zijn geweest om DRS te verbieden in de tunnel. Zo niet zouden de crashes waarschijnlijk nog veel zwaarder geweest zijn aangezien de snelheid waarmee de wagens op de chicane dan afrijden nog hoger zou geweest zijn.

Toch vraagt Nico Rosberg nog enkele aanpassingen aan het circuit van Monaco. De zone waarin hij en Perez crashten zorgt reeds jaren voor problemen. Vooral de splitsing van de baan die achter de chicane ligt en die wordt afgeschermd door zogenaamde stootkussens vormt reeds jaren een probleem.

De voorbije jaren waren er enkele serieuze crashes die gelukkig goed afliepen en waarbij er meestal rakelings langs het stootkussens gegleden wordt. Dit jaar was het echter opnieuw prijs met Sergio Perez die zijdelings met zijn Sauber tegen hoge snelheid op het stootkussen afvloog.

Rosberg zou graag enkele aanpassingen zien op het vlak van de infrastructuur die er aanwezig is. Bovendien is er een oneffenheid in de baan die ervoor zorgt dat de wagen begint te springen tijdens het aanremmen.

“Ik kende deze ochtend het geluk dat ik de afsluiting daar net mistte,” aldus Rosberg. “De afsluiting is daar al vele jaren en er zijn al heel wat zaken daar gebeurd.”

“Misschien moeten we de situatie daar opnieuw evalueren. Het moet immers eenvoudig zijn om die afsluiting daar weg te doen en haar bijvoorbeeld vijftig meter verder naar achter te plaatsen. Misschien is het tijd om dat te doen.”

Ook de oneffenheid in het circuit baart de Duitser duidelijk zorgen.

“Je hebt een hoge snelheid en wanneer je aanremt begint de wagen door de oneffenheid ook te springen”.
a:1:{s:9:”file_name”;s:21:”monaco11_vangrail.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print