Massa weer een punt dichter bij Hamilton

Felipe Massa kon dit weekend een grote slag slaan in de strijd om de wereldtitel. Door het falen van Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen gisteren leek de Braziliaan de enige van de titelkandidaten die dit weekend wat winst kon boeken. Toch bleef het voordeel voor Massa beperkt. Met z’n zesde plaats won hij slechts één puntje op z’n dichtste concurrent Lewis Hamilton.

"Ik had op beter gehoopt maar ik besef dat het nog erger had kunnen zijn. Ik heb een punt goed gemaakt op mijn grootste rivaal dus dit is zeker geen slecht resultaat. In het begin van de race had ik wat problemen met de grip. Later verloor ik dan wat tijd bij het incident met Nico Rosberg. Ik haalde hem in maar het team vroeg me om hem opnieuw te laten passeren, dat was misschien wel het beslissende moment van de dag want na de eerste pitstop kwam ik in het verkeer terecht. In het tweede gedeelte van de race hoorde ik dat Hamilton dichter kwam maar ik kon hem niet zien omdat m’n spiegels te vuil waren. Gelukkig vertelde Rob (Smedley, Massa’s raceingenieur nvdr.) me constant wat er gebeurde. Toen Hamilton wat ruimte liet probeerde ik Heidfeld aan te vallen maar even later besloot ik dat dat de risico’s niet waard was."

Massa heeft nu nog één punt achterstand op Lewis Hamilton.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer