Mateschitz: “De teams bezitten de sport”

Volgens de eigenaar van Red Bull is het niet Bernie Ecclestone die de F1 doet leven maar de teams op de grid. Dietrich Mateschitz zei onlangs dat de eigenaars van een team dit simpelweg als een passie zien en dat de winst die het met zich weet mee te brengen uiteraard leuk is meegenomen. Op dit ogenblik is Mateschitz zelf in het bezit van maar liefst twee renstallen en hij geeft ook toe dat de kosten nog meer moeten dalen. Toro Rosso staat dan ook niet voor niets te koop. Volgens Mateschitz zouden de
teams dus gerust de sport mogen runnen in plaats van Ecclestone en Mosley.

“Het zijn de teams die in de eerste plaats de sport doen bestaan en het zijn de teams die risico lopen met het geld dat ze gebruiken voor de sport. Het is ook duidelijk dat de teams veel onderzoeken uitvoeren om op die manier de sport beter te maken. Ze bezitten allemaal dezelfde passie en dat is de F1. Als iemand de F1 moet runnen dat zijn het de teams dus”, zo vertelde Mateschitz.

Volgens Max Mosley zou de manier waarop Mateschitz spreekt onlogisch zijn want volgens de Brit wordt je ook geen eigenaar van een restaurant door er elke dag te eten. Opnieuw duidelijke taal van Mosley maar ergens dreigt de sport, sedert het vertrek van Honda, toch een deuk te krijgen en dan spreken we voorlopig nog maar over één team dat de Formule 1 vaarwel zegt.