“Mattia Binotto heeft nog enkele weken, Ferrari heeft al mogelijke vervanger gevonden”

Na de dubbele opgave tijdens de GP van Stiermarken en de dramatische seizoensstart staat Ferrari-teambaas Mattia Binotto ter discussie. Achter de schermen zou er al naar een vervanger gezocht worden.


Tijdens de eerste race wist Ferrari haar gebrek aan competitiviteit nog wat te verhullen door de podiumplaats van Charles Leclerc. In der haast werden updates vervroegd zodat ze al ingezet konden worden tijdens de tweede race op de Red Bull Ring.

Het tweede raceweekend draaide echter uit op een groot drama. Leclerc en Vettel moesten na een aanrijding opgeven en ook de algemene competitiviteit laat te wensen over.

Volgens het Italiaanse ‘Corriere Della Sera’ zouden Ferrari-president John Elkann en CEO Louis Camilleri al op zoek gaan naar een mogelijke vervanger voor Binotto. De 53-jarige Italiaan Antonello Coletta, die momenteel de GT-teams van Ferrari leidt, zou de belangrijkste kanshebber zijn.

Hetzelfde ‘Corriere Della Sera’ bericht ook dat komend raceweekend cruciaal wordt voor Ferrari. Tijdens een zeer lange debriefing afgelopen maandag zouden knopen doorgehakt zijn voor de Hongaarse GP die komend weekend verreden wordt.

“De race moet een keerpunt in het seizoen betekenen. Verschillende aerodynamische innovaties zoals de nieuwe voorvleugel zullen meegenomen worden. Daarnaast zullen er nog andere updates komen maar er is een wondermiddel nodig om de SF1000 te laten herrijzen.”

Indien Binotto er niet in slaagt om de komende weken voor een kentering te zorgen dan zal Antonello Coletta naar verluidt eerder vroeg dan laat de fakkel overnemen. Opmerkelijk is dat Binotto zelf nog maar sinds 2019 aan het hoofd van het Ferrari F1-team staat, dit nadat Maurizio Arrivabene omwille van teleurstellende prestaties ontslagen werd.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print