Mattia Binotto verdedigt strategie van Ferrari: “Onze performance zorgde voor verlies”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zorgde vooral de gebrekkige performance voor het verliezen van de GP van Hongarije en niet de gehanteerde strategie van Ferrari. Binotto reageert zo op de felle kritiek die Ferrari na afloop van de GP van Hongarije kreeg.

Zo was er veel te doen rond de harde banden die op Charles Leclerc zijn wagen werden gemonteerd terwijl Leclerc uiteindelijk nogmaals binnen moest komen omdat de banden niet goed functioneerden en daarom alsnog overschakelde op de zachte bandencompound.

“We monteerden de harde band, volgens onze simulatie zou deze band het even moeilijk hebben om op temperatuur te komen,” aldus de Ferrari-teambaas. “Het zou gedurende 10-11 ronden trager geweest zijn dan de medium band, vervolgens zou hij beter beginnen presteren en aan het einde van de stint sneller zijn, het was dan ook een stint van 30 ronden.”

“We probeerden onze positie tegenover Max te verdedigen. Het zou zeker en vast te lang geweest zijn voor de zachte band. Ja, het zou aan het begin van de stint moeilijk geweest zijn, maar hij zou later in de stint beter gepresteerd hebben.”

Ferrari kreeg vooral kritiek omdat het de harde band bij Leclerc monteerde terwijl het Alpine F1 team hen was voorgegaan en dat daaruit bleek dat de harde band bij Alonso en Ocon niet goed functioneerde.

Volgens Binotto hebben ze wel degelijk aandacht daarvoor gehad en hebben ze ook overwogen om nog geen pitstop te maken en dus niet te reageren op de undercut van Verstappen.

“Ja, we hebben het besproken, het is niet zo dat onze strategie op voorhand vast ligt en dat daar niet van afgeweken kan worden,” verdedigt Binotto de strategie van Ferrari.

“Tijdens de race kijken we naar wat er gebeurt, we hebben ook gekeken naar wat er bij de anderen gebeurde toen ze op de harde bandencompound reden.”

“We namen alles mee in overweging, we discussieerden over wat het beste zou geweest zijn en dat was de keuze die we maakten. Het was echter zeker niet de juiste.”

“Het is belangrijk om te zeggen dat onze wagen niet presteerde zoals we verwacht hadden. We beschikten niet over de snelheid waarop we hoopten, de snelheid die we op vrijdag tijdens onze racesimulaties hadden. Op zondag was het tijdens de race volledig anders, veel kouder.”

“Over het algemeen was de snelheid niet geweldig, welke band we ook op de wagen plaatsten, ik denk niet dat we zo goed waren als verwacht.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print