Red Bull onthult last minute wijziging op de startgrid die Max Verstappen de overwinning opleverde

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Van op de tiende plaats op de startgrid slaagde Max Verstappen er op de Hungaroring, een circuit waarop het moeilijk inhalen is, er toch in om de race te winnen. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner kwam dat door een strategische wijziging die last minute op de startgrid plaatsvond.

Na een tegenvallende kwalificatie moesten Max Verstappen en Sergio Perez van op P10 en P11 aan de race beginnen. Er wachtte beide rijders een moeilijke en lange inhaalrace waardoor Red Bull hen op de harde bandencompound aan de race wou laten beginnen.

Op weg naar de startgrid deden beide rijders hun beklag over het gripniveau. De omstandigheden waren op zondag helemaal anders en zelfs onderweg naar de grid ondervonden Verstappen en Perez dat ze gezien de lagere temperaturen maar weinig grip hadden op de zachte band.

“We waren van plan om de race op de harde bandencompound te beginnen want statistisch gezien zou dat voor ons de beste race geweest zijn,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner.

“De rijders ondervonden onderweg naar de startgrid problemen om temperatuur in de zachte bandencompound te krijgen. Het voelde belachelijk om de race op de harde band aan te vatten, zeker met de kans op regen die voorspeld werd.”

“Op de startgrid besloten we om de rijders op de zachte bandencompound aan de race te laten beginnen. Daardoor moesten we sowieso twee pitstops doen. Maar we slaagden erin om het te laten werken, het resultaat is geweldig.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print