Max Mosley komt niet naar Bahrein

FIA president Max Mosley zal niet aanwezig zijn in Bahrein. Hij nam die beslissing nadat er enkele dagen geleden een prostitutieschandaal rond z’n persoon in de Britse media kwam.

Bernie Ecclestone had Mosley eerder vandaag al aangeraden om niet naar Bahrein af te zakken.

"Het probleem is dat hij alle aandacht van de race zou wegtrekken, en dat voor iets waar niemand, buiten hij zelf, zaken mee heeft."

Mosley zelf lijkt ondertussen zelfzeker genoeg om FIA president te blijven, ondanks de kritkek van enkele ex-rijders die hem aanraden te stoppen. Zo zei Jody Scheckter het volgende:

"Er is voor mij geen twijfel mogelijk, Mosley moet aftreden."

Max Mosley heeft de voorbije dagen doorgebracht met zijn advocaten en plant een rechtzaak tegen de kranten. Een mededeling van de FIA klonk als volgt:

"We begrijpen dat hij de voorbije weken heeft doorgebracht met z’n advocaten, naar aanleiding van het artikel in een krant op zondag. Verder willen wij hier niets over zeggen. Het is een privé zaak tussen Max Mosley en de krant."

Mosley is aan zijn vierde termijn bezig als president van de FIA. Die loopt volgend jaar af, een herverkiezing lijkt op dit moment in ieder geval heel ver weg.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner