Max Verstappen: “Nieuwe Red Bull F1-bolide moet snel zijn, de kleur maakt niet uit”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Max Verstappen heeft een eerste keer met de RB16B gereden. De Nederlander deed dat op het circuit van Silverstone en bovendien met promotiebanden van Pirelli die voor zogenaamde ‘filmdagen’ gebruikt worden.

Echt volgas ging het dus nog niet en veel over de nieuwe wagen kan Verstappen daardoor nog niet zeggen. Verstappen hoopt vooral dat de wagen snel is, ook al lijkt het likje verf dat de RB16B kreeg bijna identiek op dat van de wagen van vorig jaar.

“Ik heb zoiets van we zien het wel in Bahrein,” aldus Verstappen op zijn officiële website. “We kunnen het lang of kort hebben over onze nieuwe auto, maar daar hebben we letterlijk pas 100 kilometer mee gereden, op demo-banden en natuurlijk nog niet voluit. Daar is nog niets zinnigs over te zeggen.”

“Veel van de auto is hetzelfde gebleven. De verandering aan de vloer is groot. Het zal belangrijk zijn om dat gemis aan downforce zo veel mogelijk goed te maken. Het zal interessant zijn om te zien wie dat het beste heeft weten op te vangen. Zolang de nieuwe auto maar snel is. De kleur of vorm maakt me niet uit, als de auto snel is, ben ik blij,” besluit Max Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023