“Verleidelijk om Lewis Hamilton naar Aston Martin te proberen halen!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Aan het einde van het jaar is Lewis Hamilton een vrije rijder en dat vindt Lawrence Stroll van Aston Martin een mooie kans om de zevenvoudige wereldkampioen misschien weg te lokken bij Mercedes.

Lawrence Stroll is de man die als mede-eigenaar van Aston Martin het legendarische merk weer naar de Formule 1 bracht en zijn ambities reiken hoog. Hij wil in de voorste gelederen vechten en binnen afzienbare tijd meedoen voor de prijzen, getuige daarvan is het aantrekken van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton tekende een tijdje terug een contractverlenging voor slechts één bijkomend seizoen bij Mercedes en daarin ziet Stroll misschien wel een kans om de Brit weg te lokken.

 “Het is zeker verleidelijk,” vertelde Stroll aan Philip Duncan van ‘The Independent.’ “Lewis is in gelijk welke auto geweldig en ik weet zeker dat iedereen ja zou zeggen omdat hij zevenvoudig wereldkampioen is. Maar op dit moment ben ik enorm gefocust om dit jaar aan de slag te gaan.”

Maar Stroll beseft ook wel dat het een aartsmoeilijke klus zal worden om Hamilton te overtuigen om naar zijn team te komen. Hij benadrukt ook dat de ervaring van Sebastian Vettel een belangrijke factor wordt in de opbouw van het team.

“Dit team heeft veel dingen gedaan, maar één ding heeft het nog niet gedaan: wereldkampioen worden. Wat Seb meebrengt is die mentaliteit, de methodologie, de werkethiek en de planning rond het wereldkampioen worden en dat is van onschatbare waarde.” 

“Hij is ongelooflijk gemotiveerd om deel uit te maken van de terugkeer van Aston Martin in de Formule 1. Je wordt geen viervoudig wereldkampioen om vervolgens te vergeten hoe je moet racen.”

“Er waren vorig jaar factoren die in zijn hoofd speelden, maar ik twijfel er niet aan dat hij even snel zal zijn als altijd.”

De Canadees verwacht ook dat het nieuwe budgetplafond een goede zaak zal zijn voor zijn team en voor de hele sport.

“Vanuit het oogpunt van de competitie verandert het budgetplafond de sport drastisch,” legde hij uit.

“De grote drie teams gaven veel meer uit dan iedereen en hadden waarschijnlijk vier- tot vijfhonderd man extra personeel. Dat is nu allemaal verdwenen.”

“Hier bouwen we een gloednieuwe, ultra moderne accommodatie. Het wordt de modernste fabriek in de Formule 1.”

“Dit team heeft zich overtroffen met aanzienlijk minder middelen, en ik geloof oprecht dat met dezelfde hoeveelheid mensen en hetzelfde budget, er geen reden is waarom er geen wereldkampioenschappen in het verschiet zouden kunnen liggen, het is heel realistisch om dat te denken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023