Max Verstappen: “Deze polepositie komt een beetje onverwacht”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de eerste kwalificatie van het nieuw F1-seizoen slaagde Max Verstappen er meteen in om de polepositie te veroveren. Ondanks het feit dat Verstappen ook voor dit seizoen de grote favoriet is kwam deze polepositie toch ook voor Verstappen enigszins als een verrassing.

“Om eerlijk te zijn is het een klein beetje onverwacht,” zei Verstappen volgens zijn officiële website na het behalen van de pole. “Het was het hele weekend wat lastiger voor ons om de balans te vinden. Met de wind van de afgelopen twee dagen is het best lastig geweest om de hele ronde goed voor elkaar te krijgen.”

“Vandaag was het al beter tijdens de derde training, maar nog niet helemaal top. Gisteren zei ik al dat we gewoon een paar kleine dingen moesten finetunen aan de auto om de perfecte balans te krijgen, ook al is dat vandaag niet mogelijk met deze wind.”

Volgens Verstappen werd er op vrijdag een erg belangrijke stap in de juiste richting gezet en daarvan is de polepositie het resultaat.

“We konden wat meer pushen met de auto. In Q3 kwam het redelijk goed samen. Maar als je naar de rondetijden kijkt, zag je in Q2 het potentieel van Ferrari ook. Dus het zat gewoon heel dicht bij elkaar,” aldus Verstappen die ook de race met vertrouwen tegemoet kijkt. “Ik denk dat het er goed uitziet voor ons. Daar ben ik natuurlijk blij mee. Maar we moeten het wel laten zien morgen. Het wordt close tijdens de race. We zullen het wel zien. Ik heb er vertrouwen in dat we een sterke race kunnen hebben.”