Max Verstappen haalt uit naar Lewis Hamilton en Mercedes: “Dit toont hoe ze echt zijn!”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

In de aanloop naar de GP van Hongarije heeft Max Verstappen tijdens de persconferentie op de Hungaroring stevig uitgehaald naar Lewis Hamilton en het Mercedes F1 team. Verstappen vindt het nog altijd niet kunnen dat Hamilton en Mercedes zo uitbundig hun overwinning vierden terwijl hij in het ziekenhuis lag.

Max Verstappen crashte immers zwaar in de bandenmuur nadat hij door Hamilton was aangereden, iets waarvoor Hamilton bestraft werd met een tijdstraf van tien seconden. De zevenvoudig F1-kampioen slaagde er echter nog steeds in om de race op het circuit van Silverstone te winnen.

Na afloop vierde Hamilton zijn overwinning door uitbundig met een Britse vlag rond te lopen en er mee te zwaaien. In het Red Bull-kamp konden ze dit niet echt appreciëren en ook nu nog begrijpt Max Verstappen niet dat Lewis Hamilton dit deed.

“De ene rijder ligt in het ziekenhuis en de andere rijder is vrolijk met een vlag aan het zwaaien en doet alsof er niets gebeurd is terwijl hij de ander met 51G in de muur heeft geduwd,” vertelde Max Verstappen vandaag in Hongarije. “Het is niet alleen dat, het is ook de hele reactie van het Mercedes F1 team.”

“Dit is niet hoe je een overwinning viert, zeker niet op de manier dat ze die overwinning behaalden. Dat vond ik echt respectloos. Dit toont hoe ze bij Mercedes echt zijn. Dit komt naar boven tijdens een situatie waarin ze onder druk staan. Ik zou zoiets niet willen tonen.”

Komend weekend kan Max Verstappen revanche nemen want op de Hungaroring is Verstappen samen met Red Bull topfavoriet. De karakteristieken van het circuit passen immers veel beter bij de wagen van Red Bull dan die van Mercedes.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print