Max Verstappen: “Het is goed dat de ‘party-modus’ in de F1 wordt afgeschaft”

Speciale motorinstellingen voor de kwalificaties worden vanaf de GP van België verboden in de Formule 1. Max Verstappen vindt dat een goede zaak.


De veelbesproken ‘party-mode’ die Mercedes gebruikt tijdens de kwalificaties is terug van nooit weggeweest. Zoals u gisteren al bij F1Journaal kon lezen zal de FIA vanaf de GP van België streng gaan op toezien bij alle teams dat er geen speciale motorinstellingen gebruikt worden voor de kwalificaties.

Kimi Raikkonen reageerde op typische wijze door te stellen dat ze dat bij Alfa Romeo toch niet hebben maar Max Verstappen daarentegen reageerde positief op het nieuws tijdens de persconferentie op donderdag.

“We zullen wel zien wat er op dat vlak gaat gebeuren,” aldus Verstappen geciteerd door GPUpdate.net. “In een bepaald opzicht is het misschien wel goed, aangezien we niet echt aan de auto mogen komen na de kwalificatie, behalve als het om dat soort dingen, zoals de instellingen van de motor, gaat. Als je als uitgangspunt neemt dat je de auto niet mag aanraken, dan is het misschien goed om dit ook aan banden te leggen.”

Na de persconferentie nam Verstappen even de tijd om de Nederlandse pers, waaronder ook ‘GPUpdate.net,’ te woord te staan en ging hij wat dieper in op de zaak. Hij verwacht geen wonderen maar hij stelt wel dat het er op lijkt dat Mercedes tijdens Q2 en Q3 over meer vermogen lijkt te beschikken en hij acht het mogelijk dat het wel een verschil kan maken.

In het feit dat de FIA deze regels doorvoert als het seizoen al bezig is ziet Verstappen geen graten. “In de tijd waarin Red Bull dominant was, werden er tijdens het seizoen ook heel veel dingen in de ban gedaan, hè. Dus op zich is daar niks mis mee.”

Tegelijkertijd houdt hij zich ook op de vlakte over de kwestie of het nu eigenlijk wel eerlijk is. “Ik weet niet of je het eerlijk moet noemen. Zij hebben natuurlijk ook hard gewerkt aan de motor om die extra performance te vinden, dus eerlijk kun je het niet altijd noemen. Bij elk dominant team zijn er gedurende het seizoen wel dingen weggenomen. Dat was in de Red Bull-tijd natuurlijk ook zo. En daarvoor bij Ferrari waarschijnlijk ook, al was ik toen nog te klein om dat allemaal te kunnen snappen.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA