Max Verstappen: “Moeilijke start maar een goed einde”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Erg blij was Max Verstappen uiteraard met het behalen van de overwinning, al beseft hij ook dat ze bij Red Bull geluk hebben gehad omwille van de opgave van Leclerc alsook het DRS-probleem dat opnieuw optrad tijdens de race.

Tijdens de start bleef Max Verstappen tweede achter Charles Leclerc maar enkele ronden later ging Verstappen plots van de baan. Leclerc kwam in de grindbak terecht maar wist te ontsnappen.

“Ik ging eraf”, blikt Verstappen terug op de bewuste fase in de race. “Ik had ineens veel wind van achteren.”

Het was een moeilijk begin van de race voor Verstappen die vervolgens achter Sergio Perez en George Russell vast kwam te zitten. Perez ging aan de kant maar Russell aanvallen ging niet echt vlot omdat Verstappen af te rekenen kreeg met een DRS-probleem.

“Ik zat in een treintje en het was frustrerend dat mijn DRS niet altijd werkte,” aldus Verstappen. “Dat maakte het heel zwaar en het was moeilijk om daarna in te halen. We kregen het met de juiste strategie voor elkaar om onze eigen race te rijden en uiteindelijk op de eerste plek te komen en de race te winnen. Een moeilijke start maar een goed einde.”

Verstappen beseft dat er tijdens de race opnieuw problemen waren en dat het langs de technische kant in de toekomst beter moet.

“Ik probeerde gefocust te blijven, je verliest heel veel tijd en ik had heel vaak de kans om Russell in te halen en dan werkte de DRS niet. Het is niet fijn als zulke dingen gebeuren. Ik ben blij dat ik heb gewonnen en ben ook blij voor Checo en het goede resultaat voor het team,” besluit Verstappen.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer