Max Verstappen na dominante zege op de Red Bull Ring: “Dit is een mooie dag”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Verstappen behaalde op het thuiscircuit van Red Bull een dominante overwinning en daar was hij uiteraard zeer blij mee.

 “Ik denk dat de eerste ronde van de race voor mij het belangrijkste was. Daarin bleef ik aan de leiding en daarna konden we onze eigen race rijden,” begint Verstappen zijn terugblik op de race en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Onze auto ging ten opzichte van de concurrentie goed met de banden om. We kozen ervoor om niet te stoppen tijdens de virtual safety car en gewoon onze eigen strategie te volgen en dat pakte goed uit. De banden gingen niet lang mee hier en onze stints waren perfect. Het was een geweldige dag, ik heb ervan genoten.”

Tijdens de virtuele safety car maakte Max Verstappen in tegenstelling tot beide Ferrari’s geen pitstop maar Verstappen maakte zich op dat vlak nooit echt zorgen.

“De ronden vóór de virtual safety car kon ik al zien dat we wegliepen van de Ferrari’s, dus ik wist dat we ze uiteindelijk wel weer terug konden pakken. Het was het juiste besluit om ons eigen plan te volgen. Zo hadden we het van tevoren ook opgeschreven,” blikt Verstappen terug op die strategische beslissing.

Met een enorm grote voorsprong in de wk-tussenstand werd Verstappen gevraagd of hij al denkt aan een derde wereldtitel op rij maar daarvan wil hij ondanks die grote voorsprong nog niet weten.

“Ik wil er niet te veel aan denken. Ik probeer vooral van het moment te genieten, van het rijden met deze auto en het samenwerken met dit team. Tijdens het hele weekend hebben we het geweldig gedaan. Een sprintrace-weekend is altijd hectisch en veel dingen kunnen fout gaan, maar gelukkig gingen er veel dingen goed voor ons dit weekend, dus ik ben erg blij met dit weekend en we focussen ons nu op Silverstone,” aldus Verstappen die vervolgens de talrijk aanwezige Nederlandse fans bedankte.

“We hebben een geweldige support hier op de Red Bull Ring, met zoveel oranje hier op de tribunes. Er hangt een geweldige sfeer, dus heel erg bedankt dat jullie allemaal gekomen zijn.”