Max Verstappen na incident met Lando Norris: “Gelukkig is er niets gebeurd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens een erg spannende kwalificatie voor de GP van Japan slaagde Max Verstappen erin om nipt de snelste tijd te rijden, voor beide Ferrari’s. Verstappen wordt wel nog onderzocht voor een incident met Lando Norris maar hij kijkt enorm uit naar de race.

“Het is fantastisch om hier weer te rijden”, laat een erg tevreden Max Verstappen volgens zijn officiële website na afloop van de kwalificatie weten. “Vooral tijdens de kwalificatie komen de auto’s in de eerste sector echt tot leven. Ik ben blij om op pole positie te staan, maar vooral blij om weer terug in Japan te zijn.”

“Ik verloor een onderdeel van de auto tijdens mijn laatste ronde, dus ik denk dat ik daardoor mijn tijd niet meer verbeterde. Desalniettemin was de eerste ronde goed genoeg.”

Verstappen blikte ook terug op het incident met Lando Norris waarvoor hij onderzocht wordt door de stewards.

“Ik reed vrij langzaam. Toen ik op het gas wilde gleed ik weg omdat mijn banden koud waren. Lando wilde me op dat moment inhalen, dus hij moest uitwijken. Gelukkig is er niets gebeurd,” aldus Verstappen.

Wat de race betreft zal volgens Verstappen het weer een erg belangrijke rol gaan spelen. Afhankelijk van een droge op natte race liggen er verschillende scenario’s op tafel.

“Het wordt interessant om te zien wat het weer gaat doen. Sommigen zeggen dat het droog blijft, terwijl anderen denken dat het gaat regenen. We moeten dus even kijken hoe dat gaat uitpakken. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in dat we een sterke auto hebben en heb zin in morgen,” besloot Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022