Max Verstappen na kwalificatie op P3: “We lopen achter op Mercedes maar bij de start maken we een kans”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks dat Red Bull als favoriet naar Hongarije afzakte moest Max Verstappen tijdens de kwalificatie genoegen nemen met de derde tijd achter beide Mercedessen. Volgens Verstappen lopen ze al heel het weekend achter op Mercedes maar krijgen ze bij de start mogelijk een kans.

“Het hele weekend lopen we al wat achter en dat was ook te zien in de kwalificatie,” aldus Verstappen na afloop van de kwalificatie en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Dat is natuurlijk niet wat we willen, maar we zitten er desondanks nog bij met de derde plek. We zullen zien wat we morgen kunnen doen.”

Van op de derde plaats begin Verstappen wel op de goede kant van de baan aan de race en hij begint in tegenstelling tot beide Mercedes-rijders op de zachte band aan de race. Dat kan uiteraard mogelijkheden bieden tijdens de start en de eerste ronde.

“De grip op de zachte band was een stuk hoger maar het gaat erg warm worden, dus de zachte banden zullen normaalgesproken niet zo lang meegaan als de mediums. Het geeft ons desondanks een goede mogelijkheid bij de start,” blikt Verstappen vooruit naar de race.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print