Max Verstappen snelste tijdens kwalificatie: “De auto is erg goed, veel mogelijk tijdens de race”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen reed tijdens de kwalificatie voor de GP van België de snelste tijd maar zal door een gridstraf achteraan starten. Verstappen toonde echter dat hij dit weekend met voorsprong de snelste is op Spa-Francorchamps en dat zou zijn inhaalrace dan ook makkelijker moeten maken.

“Het was een fantastische kwalificatie,” laat Verstappen na afloop weten en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Het hele weekend zitten we er al goed bij. De auto is erg goed en we hebben tijdens de kwalificatie nog wat proberen te finetunen. Uiteindelijk viel alles op de juiste plek.”

Verstappen zal door zijn gridstraf de race van op de vijftiende plaats moeten aanvatten en wacht daardoor een inhaalrace. Verstappen bewees echter snel te zijn en dat zou die inhaalrace iets eenvoudiger moeten maken.

“Gekeken naar de race moest ik uitkijken met de hoeveelheid banden die ik gebruikte, maar ik ben erg tevreden met mijn rondje. Het is geweldig om hier te zijn met dit prachtige circuit en de fantastische fans. Ik hoop dat ze een mooie dag hebben gehad.”

“Het belangrijkste is dat we de eerste ronde overleven en daarna moeten we ons een weg naar voren werken, voordat we ons in een competitieve positie bevinden. Het lijkt in die zin een beetje op Hongarije. Natuurlijk staan we nu nog wat verder naar achteren, maar in de basis is het hetzelfde. Met een auto als deze zou het jammer zijn als we niet op het podium staan.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen