GP van België: kwalificatie: Max Verstappen snelste, Carlos Sainz krijgt de pole

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de kwalificatie voor de GP van België de snelste tijd gereden. De Nederlander mag door een gridstraf echter niet van op de pole aan de race beginnen, die gaat naar Carlos Sainz die in zijn Ferrari de tweede tijd reed.

Doordat de vangrails op het circuit van Spa-Francorchamps hersteld moesten worden ging de kwalificatie voor de GP van België met 25 minuten vertraging van start. Eenmaal het licht op groen kregen we al snel heel wat wagens op de baan.

Max Verstappen toonde al snel dat hij de te kloppen man was, al zou hij door een gridpenalty vanwege een motorwissel sowieso niet van op de pole aan de race kunnen beginnen.

In Q2 zagen we Charles Leclerc in de Ferrari een rommelig rondje rijden maar even later ging de Monegask naar de snelste tijd. Net als Verstappen krijgt ook Leclerc een gridstraf dus ook de Monegask mocht de polepositie op voorhand al vergeten. We kregen dan ook een erg onvoorspelbare strijd om de polepositie.

Tijdens de eerste snelle run in Q3 reed Max Verstappen een subliem rondje, de Nederlander was met grote voorsprong de snelste. Carlos Sainz moest in zijn Ferrari genoegen nemen met de tweede tijd. Bij Leclerc ging Ferrari in de fout door hem de verkeerde banden te geven, uiteindelijk was hij nadien toch nog goed voor de vierde tijd.

Uiteindelijk werden er tijdens de tweede snelle run amper nog tijden verbeterd en zo was Max Verstappen dus de snelste in de kwalificatie, voor Carlos Sainz en Sergio Perez. Door zijn gridstraf voor een motorwissel moet Max Verstappen echter achteraan starten en mag Carlos Sainz de race van op de pole aanvatten.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print