Verstappen en Red Bull: “We pakken GP van België tactisch aan”

SPA, BELGIUM - AUGUST 26: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 26, 2022 in Spa, Belgium. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202208260201 // Usage for editorial use only //
SPA, BELGIUM - AUGUST 26: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 26, 2022 in Spa, Belgium. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202208260201 // Usage for editorial use only //

Red Bull-teambaas Christian Horner laat weten dat ze zijn team het raceweekend in Spa-Francorchamps tactisch zal benaderen nadat er gekozen werd om meerdere gridstraffen te incasseren om wijzigingen te doen aan de power unit van Max Verstappen.

De bolide van Max Verstappen zal in Spa-Francorchamps voorzien worden van een nieuwe power unit en dat zal er voor zorgen dat de wereldkampioen zondag waarschijnlijk achteraan het startveld zal moeten starten. Horner laat weten dat dit gedaan wordt met het oog op de resterende races op de kalender.

“We vonden het bijzonder krap om het einde van het jaar te halen met de motorallocatie die we hebben,” gaf Horner toe. “Je kijkt dan naar de circuits die eraan komen, in Zandvoort wil je geen gridstraf nemen.

“In Monza is het moeilijker inhalen dan je denkt”, aldus Horner. “Singapore wil je niet nemen, Japan is moeilijk om in te halen, dus je hebt niet veel opties meer.”

“Spa is een goed circuit om in te halen en we hebben het gevoel dat we hier snel moeten zijn, dus vandaar dat we besloten hebben om de kans te grijpen. Hier en Bahrein zijn waarschijnlijk twee van de makkelijkste circuits op de kalender om daadwerkelijk een inhaalactie te maken.”

“Daarom hebben waarschijnlijk zoveel mensen dit circuit gekozen om die straf uit te zitten en om te proberen motoren in de pool te krijgen voor de rest van het jaar.”

Ook Charles Leclerc zal hetzelfde lot als Verstappen ondergaan terwijl de kans klein is dat Carlos Sainz en de Mercedes-rijders voor dezelfde strategie zullen kiezen.

“Je zult zien dat die jongens het vooraan gaan uitvechten en we zullen zien hoe snel Max en Charles zich een weg kunnen banen door het rijdersveld,” aldus Horner.  “Het worden twee races die fascinerend gaan worden.”

Max Verstappen liet op vrijdag al zien dat hij alvast snel is want hij sloot de tweede oefensessie af met acht tienden van een seconde voorsprong op Charles Leclerc en dat op een vochtige baan. De wereldkampioen was dan ook tevreden met zijn Red Bull en hij heeft vertrouwen in de strategie voor zondag.

“We zullen proberen om ons een weg door het veld te banen, dat zijn we verplicht!” aldus Verstappen.

Sergio Perez verging het heel wat minder en na hydraulische problemen moest hij zich verzoenen met een tiende tijd aan het einde van de tweede vrije oefensessie.

“We zijn gewoon op het verkeerde moment buiten geweest, vooral in de laatste ronde met de zachte band.”

“Het was een beetje aan de vochtige kant, dus zodra je een vochtige bocht krijgt dan verlies je gemakkelijk de balans”, legde hij uit. “Het is erg moeilijk om iets te leren.

“We zullen zien wat we kunnen oppikken. Ik denk dat we er goed uitzien, we zien er competitief uit, maar we moeten gewoon alles goed doen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print