Max Verstappen: “Teams die het nieuw F1-reglement verkeerd geïnterpreteerd hebben zullen moeten blijven achtervolgen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen zullen de teams die in 2022 de reglementen niet goed geïnterpreteerd hadden het ook komend seizoen op achtervolgen aangewezen zijn.

Bij de introductie van de nieuwe reglementen in 2022 werd al snel duidelijk dat Ferrari en Red Bull hun zaakjes het beste voor elkaar hadden en dat Mercedes ergens de mist was ingegaan. Het duurde tot na de zomerstop eer ze bij Mercedes het porpoising-probleem enigszins onder de knie kregen.

Hoewel Mercedes een mooie inhaalbeweging maakte verwacht Max Verstappen dat ze het ook in 2023 niet onder de markt zullen hebben.

“Dit zie je wanneer er een reglementswijziging is en er een paar teams zijn die het meteen spot on hebben,” aldus Verstappen tegenover ‘ViaPlay.’

“Eens dat het geval is en je weet waar je mee bezig bent kan je min of meer van daaruit verder werken en kleine stapjes zetten.”

“Maar als je het verkeerd hebt en je moet beginnen te heruitvinden en weer opnieuw proberen blijf je achter de feiten aan hollen en moet je proberen in te halen.”

Daarbij verwijst de tweevoudige wereldkampioen naar de problemen waar zijn eigen team in het verleden mee geworsteld heeft. 

“Dat zag je bij ons dat het een paar jaar nodig gehad heeft om Mercedes uit te dagen,” gaat Verstappen verder.

“We hadden geen goede motor maar eens we dat opgelost hadden zijn we aan de auto beginnen werken en eens je dat kan samenbrengen, dan ben je er min of meer maar dat heeft een paar jaren in beslag genomen.”

“Misschien is het met deze reglementen anders maar als je nog steeds op achterstand staat moet je een inhaalbeweging maken.”

“Maar terwijl zij proberen te verbeteren, proberen wij dat ook te doen, dus dat moeten we proberen verder te doen en hopelijk kunnen we dat ook in 2023 terug tonen.”