George Russell over zijn F1-debuut bij Williams: “Het was pijnlijk hoe ik achteraan reed terwijl Albon en Norris schitterden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Momenteel rijdt George Russell voor een topteam in de Formule 1 maar tijdens zijn F1-debuut moest Russell lijdzaam toekijken hoe zijn voormalige Formule 2-collega’s aan het schitteren waren terwijl hij achteraan het rijdersveld reed.

“Mijn eerste seizoen in de Formule 1 was echt uniek, voor Williams gaan racen, een team dat op de rand van het faillissement stond,” vertelde Russell tijdens de ‘The High Performance’ podcast. “Het was een team dat ieder raceweekend aan het racen was om te overleven. Het was niet aan het racen om zo goed mogelijk te presteren, het team was echt aan het racen om te overleven.”

“Toen ik in Australië mijn eerste race reed dan heb ik echt wel een deel van mijn droom verwezenlijkt, maar ik reed de baan op en was vier seconden trager.”

“De wagen viel uit elkaar en werd twee of drie keer op een ronde gezet. Je denkt dan al vlug: ‘Is dit de droom?’. Ik heb altijd alles erg rationeel bekeken.”

“Maar wanneer je Alex Albon in de Red Bull podiumplaatsen ziet behalen, Lando Norris in de punten ziet finishen, dat was moeilijk om te zien. Ik kwam immers net van de Formule 2 en daarin versloeg ik hen.”

Russell werd vervolgens gevraagd hoe hij met die situatie probeerde om te gaan. Russell gaf toe hij probeerde om het toch positief te blijven bekijken.

“Ik dacht bij mezelf dat, ook al finishen ze in de punten en eindigen ze op het podium, ik ben niet hier om punten of podiumplaatsen te scoren. Ik ben hier om te winnen, ik wil winnen,” aldus Russell.

“Ook al finishten ze voor mij, we gingen er allemaal samen door, we leren bij. Ik kreeg de steun van Mercedes en ik had het gevoel dat mijn tijd nog zou komen.”