Max Verstappen: “Tijdens de race zijn er mogelijkheden”

Max Verstappen blikt ondanks zijn zesde tijd gematigd positief vooruit naar de rest van het raceweekend.


Olav Mol suggereerde tijdens het programma ‘Formule 1 Café’ op Ziggo dat het voor Verstappen geen al te beste vrijdag was. Verstappen zelf nuanceerde dit echter.

“Nou ja, qua auto wel, het voelde wel gewoon goed aan, alleen we konden niet ons normale vermogen rijden dus verloren we best wel veel op de rechte stukken.”

“Met de motormodus die we reden, zagen de long runs er goed uit. In de kwalificatie kan Ferrari veel vermogen gebruiken, die zijn sowieso lastig te verslaan. Ik hoop alleen dat we in de kwalificatie dicht bij Mercedes kunnen staan en dan zijn er in de wedstrijd denk ik wel mogelijkheden.”

De kwalificatie wordt vandaag onder erg warme omstandigheden verreden, op zondag zal het echter een stuk kouder zijn en dat kan volgens Verstappen een belangrijke rol spelen tijdens de race.

“Als het kouder is op zaterdag dan op zondag is dat een groter probleem dan andersom. Tijdens de kwalificatie moeten we qua afstelling dan iets conservatiever zijn, waardoor dat op zondag normaal gezien wat beter uitkomt omdat je op het stuur, als je bijvoorbeeld onderstuur zou hebben, nog wel wat mogelijkheden hebt om dat eruit te halen,” besluit Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022