Max Verstappen: “We hebben het uitgepraat, als Perez hulp nodig heeft dan zal ik er zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen laat weten dat hij de zaken heeft uitgepraat met Red Bull nadat hij in Brazilie teamorders had genegeerd om zijn teamgenoot voorbij te laten en dat hij klaar is om Perez te helpen in Abu Dhabi, moest dat nodig zijn.

Tijdens de slotfase van de race reed Max Verstappen op een zesde stek, net voor zijn teamgenoot Sergio Perez, toen hem gevraagd werd om Perez voorbij te laten. Op die manier kon de Mexicaan een puntje extra scoren in de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap. Tot ieders verbazing weigerde Verstappen. Zo zakken Perez en Charles Leclerc, zijn concurrent voor de tweede plaats, met evenveel punten af naar Abu Dhabi. 

Toen de raceengineer aan Verstappen vroeg waarom hij de orders van het team genegeerd had was de wereldkampioen klaar en duidelijk over de boordradio: “Ik heb je de vorige keer al gezegd dat jullie dat niet meer aan mij vragen, oké? Is dat duidelijk? Ik heb mijn redenen gegeven en daar blijf ik achter staan.” 

Meteen werd er vooral in de Nederlandse media druk gespeculeerd over de ware toedracht en werd er geopperd dat de crash van Perez tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco wel eens datgene zou kunnen zijn wat Verstappen dwars zit. Door de crash van Perez in de slotfase van de kwalificatie kon Verstappen toen geen gooi meer doen naar de pole in het prinsdom en de entourage van de Nederlander verdacht Perez er toen van opzettelijk te zijn gecrasht.

Zelf wil Verstappen niks kwijt over de reden waarom hij Perez niet voorbij liet maar hij laat wel weten dat het uitgepraat is met het team en dat, indien nodig, hij Perez zal helpen tijdens de GP van Abu Dhabi.

“Ik heb mijn redenen daarvoor,” aldus Verstappen. “We hebben het er net over gehad, ik vond dat het beter was dat we uiteindelijk samen zaten er over zouden spreken zodat we verder kunnen.”

“Als we naar Abu Dhabi gaan en hij heeft de punten nodig, want ze hebben gewoon evenveel punten en dat is niet het einde van de wereld, het gaat er gewoon om wie voor de andere eindigt. Als hij hulp nodig heeft, zal ik er zijn.”

“Maar het is goed dat we het er over gehad hebben en eigenlijk gewoon alles hebben uitgeklaard waarom ik het niet wilde doen.”

Dr. Helmut Marko gaf aan verrast te zijn door de actie van Verstappen want de prioriteit voor Red Bull blijft een 1-2 scoren in het kampioenschap.

“Het doel voor Red Bull blijft die tweede plaats in het kampioenschap voor Sergio Perez, en Max moet alles doen om hem daarmee te helpen.”

“Dat is alles wat ik erover kwijt wil,” besluit Marko.