Max Verstappen: “We moeten minder fouten maken, ik kon zelfs geen start oefenen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Echt tevreden over zijn raceweekend tot dusver is Max Verstappen niet. Verstappen kende een ietwat ‘rommelig’ raceweekend waarbij Red Bull en hijzelf steken lieten vallen, niet ideaal in de strijd met Ferrari.

Een ideaal raceweekend heeft Max Verstappen er tot dusver niet opzitten. Nadat hij op vrijdag een muurtje raakte werd de versnellingsbak vervangen, ging erg veel kostbare tijd in de tweede oefensessie verloren en liep het ook nog eens mis toen hij alsnog terugkeerde en zijn wagen achteraan vuur vatte en hij hydraulische problemen had.

Ook de kwalificatie verliep niet ideaal met een foutje tijdens de ideale run. Verstappen beseft dat de weekends vlotter en met minder fouten moeten verlopen als ze de strijd met Ferrari willen winnen.

“Ik heb niet eens een start geoefend, ik weet niet hoe dat zal gaan,” aldus Verstappen. “Ik heb ook geen andere starts gezien, ik kan het simpelweg niet zeggen omdat ik links en rechts geen start heb gedaan.”

“Dat vat ook mijn raceweekend samen, het was ongelooflijk rommelig. We maken het onszelf ongelooflijk moeilijk. We hebben gisteren (vrijdag) eigenlijk maar zo’n vier of vijf echte rondjes gedaan en vervolgens moet je op zaterdag het circuit nog echt leren kennen. Je moet dan nog een afstelling zien te vinden want je weet nog niet goed hoe het zit en hebt niet veel data om te analyseren.”

“Ik ben uiteraard blij met de derde plaats en we bevonden ons erg dicht bij de anderen maar ik denk dat we het veel beter kunnen doen door zuiverder en vlotter alles te doen, minder fouten te maken.”

“Je kan je zoiets niet veroorloven op een nieuw circuit en wanneer je aan het strijden bent met Ferrari.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023