Toto Wolff vergelijkt Mercedes F1-bolide met een kangoeroe: “Hij blijft op en neer springen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff vertelt dat de Mercedes-bolide nog steeds op en neer stuitert als een kangoeroe waardoor zijn rijders er momenteel niet aan te pas komen.

Lewis Hamilton wist met zijn Mercedes gisteren nog een zesde plaats uit de brand te slepen maar dat leek hem alle moeite van de wereld te kosten. In de handen van zijn teamgenoot George Russell leek de W13 nog nerveuzer te zijn en de jonge Brit slaagde er niet in om Q3 te bereiken. Het is een understatement om te zeggen dat we meer gewoon zijn van de formatie uit Brackley.

Na de tweede oefensessie was er hoop toen George Russell bovenaan de tabellen eindigde maar het bleek ijdele hoop want na de kwalificatie stonden de ‘Silberpfeile’ weer op de plaatsen waar we ze al het hele seizoen terugvinden, dat zag ook teambaas Toto Wolff.

Op de vraag van ‘Sky F1’ of de auto nu beter te besturen was antwoordde Wolff het volgende: “Neen, helemaal niet.”

“Ik denk dat we gisteren tijdens de tweede oefensessie echt een performante auto hebben gezien, we waren in staat om hem zijn ‘sweet spot’ te geven maar vandaag tijdens de derde oefensessie zaten we er helemaal naast met de experimenten die we deden.”

“Het is een beetje verbeterd maar de auto stuitert nog steeds als een kangoeroe, de rijders zijn er niet blij mee en je kunt zien dat dit de reden is waarom we er niet aan te pas komen.”

Maar Wolff laat weten dat de slechte prestatie van tijdens de kwalificaties hem in staat hebben gebracht om de problemen beter te begrijpen.

“Ja, we hebben het zeker beter onder controle, ook het dipje van gisteren heeft geholpen,” gaf Wolff toe.

“Het is nooit één ding dat verantwoordelijk is voor het wel of niet presteren, maar we hadden gistermiddag een goede auto, we hebben het een beetje verslechterd. Sommige dingen begrijpen we, andere niet.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print