McLaren en Ferrari sluiten opnieuw ‘vriendschap’

Ferrari en McLaren waren tijdens het seizoen 2007 in een verbitterde strijd verwikkeld door de beruchte spionagezaak. McLaren werd uiteindelijk bestraft voor spionage en kreeg van de FIA en World Motor Sport Council een boete opgelegd van 100 miljoen dollar. Daarnaast werd het team ook geschrapt uit het wk bij de constructeurs.

Toch ontstonden er nadien nog veel vijandige situaties tussen beide teams. Geregeld werd er nog met modder gegooid, maar voortaan moet dit definitief tot het verleden behoren. Beide teams kwamen vandaan immers met een verklaring naar buiten dat de incidenten uit het verleden opgelost zijn.

Zo zal McLaren de kosten die Ferrari maakte in verband met de spionagezaak vergoeden. Ferrari meldde dan weer dat het dat geld aan goede doelen zal schenken.

De verklaring van McLaren luidde als volgt: "In het kader van de formele afsluiting van de zaak in december 2007, en na de publieke excuses van McLaren aan Ferrari, hebben de teams van McLaren en Ferrari besloten om deze geschillen nu definitief achter zich te laten."

"McLaren heeft ook besloten om de kosten die Ferrari heeft gemaakt met betrekking tot deze zaak terug te betalen."

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022