Mclaren: "Ferrari won in Australië met illegale wagen"

Ron Dennis heeft een open brief geschreven aan Max Mosley en Luigi Macaluso, de voorzitter van de Italiaanse motorsportbond, waarin hij reageert op de doorverwijzing van de zaak naar het Hof van Beroep van de FIA.

Volgens Dennis is de reputatie van Mclaren op oneerlijk wijze beschadigd door onjuiste informatie in de Italiaanse pers en misleidende statements van Ferrari.

Dennis besteedt ook aandacht aan het feit dat Stepney aan Coughlan informatie doorspeelde over 2 design elementen die Ferrari wilde gebruiken, maar die volgens Stepney niet voldeden aan de regels van de FIA. Volgens de Mclaren teambaas reed Ferrari in Melbourne met een illegale bodem.

"Ferrari trokken hun bodemontwerp enkel in nadat het door de FIA illegaal werd verklaart. Zonder meneer Stepney die deze illegale ontwerpen ter attentie van Mclaren bracht, en zonder Mclaren die de plannen aan de FIA voorlegde, zou Ferrari naar alle waarschijnlijkheid doorgeracet hebben met een illegale wagen. Het is in het belang van de F1 dat dit aangemoedigd wordt in plaats van afgeraden."

Dennis zei ook nog het volgende in zijn open brief:

"Het zou een tragedie zijn als een van de beste wereldkampioenschappen in jaren ontspoord door de handelingen van 1 Ferrari en 1 Mclaren medewerker die op eigen houtje handelden zonder medeweten van Ferrari of Mclaren. Wij vinden dat de laatste persreleases van Ferrari en de lekken naar de Italiaanse pers Formule 1 en Mclaren schade berokkenen."

Laat je mening over de spionagezaak horen op ons forum: http://f1journaal.edpnet.be/phpBB2/viewtopic.php?t=4997