Mclaren: "Geen legaliteitsproblemen met onze voorvleugel"

De voorvleugel die Mclaren introduceerde tijdens de testsessie in Barcelona vorige week heeft al voor wat opschudding gezorgd in de pers en op diverse fora. Volgens het Engelse team is er echter hoegenaamd geen probleem.

Het nieuwe onderdeel heeft al heel wat interesse opgewekt bij de rivaliserende teams. Sommigen hebben al laten weten dat ze het verdacht vinden, maar nog niemand heeft genoeg redenen gevonden om een officiële klacht in te dienen bij de FIA.

On-board beelden van de Mclarens tonen duidelijk dat de voorvleugel naar beneden naar beneden beweegt op de rechte stukken en terug omhoog komt in de bochten. Een belangrijke technische lid dat liever anoniem wil blijven liet het volgende optekenen.

"Het lijkt nogal flexibel maar het is aan de FIA om te oordelen of het binnen de regels is. Mij lijkt het allesinds duidelijk."

Voor Mclaren teambaas Ron Dennis is dit gewoon weer een poging van de rivaliserende teams om Mclaren uit balans te brengen.

"Er is een kleine afwijking door de druk die op de vleugel terechtkomt, maar dit is te verwaarlozen. Jullie zouden meteen gerust zijn als jezelf eens op de vleugel zouden kunnen duwen. Geen enkel team heeft zijn mening al laten horen en volgens de FIA is alles binnen de regels."

Discussieer zelf mee over de voorvleugel van mclaren op ons forum: http://f1journaal.edpnet.be/phpBB2/viewtopic.php?t=4768