Reacties na de kwalificatie: een overzicht van de top 3

Polesitter Felipe Massa voorspelt een spannende race, nadat hij met slechts 0.030 seconden voorsprong de pole nam voor Fernando Alonso.

"Ik ben heel blij met de pole en ik hoop op een goede race voor morgen. Het wordt een moeilijke en spannende race voor alle Spaanse mensen en iedereen die kijkt, hopelijk hebben we een paar goede rondes en een goede race."

Op de 2e plaats op de grid vinden we Fernando Alonso. De thuisrijder leek op weg om net als vorig jaar de pole te pakken maar greep er net naast.

"Het is al een zeer goed weekend voor ons geweest tot nu toe met een wagen die goed presteert. De eerste rij op de grid is een bevestiging van hoe competitief onze wagen en het volledige pakket is. We hebben vertrouwen voor morgen en we hopen op een zeer goede race en een strijd voor de overwinning."

Over de kwalificatie had de Spanjaard het volgende te zeggen.

"Het ging heel goed. Beide bandensets waren in beide rondes bijna helemaal hetzelfde. Ik denk niet dat ik nog meer uit de wagen kon halen, ik reed op de limiet. Het waren allebei goede rondes en ik ben blij met de eerste rij."

De Fin Kimi Raikkonen vervolledigt de top 3. Hij werd weer geklopt door zijn teammaat Felipe Massa.

"De derde plaats in de kwalificatie is precies een gewoonte aan het worden. Het is geen slechte uitgangspositie maar we hopen natuurlijk steeds om voor iedereen te staan. Tijdens mijn 2e poging ging alles heel goed maar ik verloor tijd in de laatste sector waar de voorkant van de wagen niet volledig stabiel was. Ik hoop dat ik wat plaatsen kan goed maken maar het zal niet makkelijk zijn. Mijn gevoel voor de wagen verbetert maar er is nog wat werk te doen. Het gaat in ieder geval de juiste richting uit."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner