Reacties na de kwalificatie: een overzicht van plaatsen 4 tot 6

De Britse rookie Lewis Hamilton zette zijn Mclaren op de 4e plaats. Volgens Hamilton zat er niet meer in vandaag omdat zijn wagen zwaarder was dan die van teammaat Alonso.

"Ik heb geen fouten gemaakt, ik kon misschien nog een tiende sneller gaan maar we zitten op verschillende brandstofstrategieën. De 2e poging was waarschijnlijk het maximum dat ik kon doen en dat wisten we voor de kwalificatie begon."

Ondanks problemen met de balans van zijn wagen kreeg de Pool Robert Kubica zijn BMW toch nog op een uitstekende 5e plaats op de grid.

"Ik ben blij met deze plaats, zeker omdat ik problemen had met de balans van mijn wagen. Deze morgen ging het goed maar deze namiddag had ik opeens last van overstuur. Ik hoop dat het circuit er morgen beter bijligt met meer rubber. Dat zou mijn overstuur oplossen."

Jarno Trulli eindigde maar liefst 11 plaatsen voor zijn teamgenoot Ralf Schumacher.

"Een goede teamprestatie vandaag en een geweldig resultaat. We hadden verwacht om hier goed te presteren want we hebben een nieuwe aërodynamisch pakket en dat lijkt goed te werken. We hebben een stap voorwaarts gezet en we zullen blijven alles doen om te blijven verbeteren."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023