Reacties na de kwalificatie: een overzicht van plaatsen 7 tot 10

Nick Heidfeld staat op de 7e plaats, 2 plaatsen achter teammaat Kubica.

Ik ben blij tot dusver, mijn laatste ronde was redelijk goed. De balans van de wagen is goed. Normaal is mijn start redelijk goed en gelukkig sta ik op de propere kant van het circuit."

De eerste Renault vinden we op de 8e plaats. Heikki Kovaleinen staat voor het eerste in de top 10.

"Ik heb goed werk verricht vandaag en ik heb het maximum uit de wagen kunnen halen. Het is fijn om voor de eerste keer in het laatste gedeelte van de kwalificatie te geraken maar de punten worden niet uitgedeelt op zaterdag. Het grote werk ligt nog voor ons en hopelijk zijn we morgen evensterk."

Ondanks een mooie 9e plaats is Red Bull rijder David Coulthard niet tevreden.

"Ik ben niet blij dat ik maar een 9e plaats haal vandaag, want ik denk dat de auto sneller is dan dat. Spijtig genoeg had ik lost van onderstuur op nieuwe banden en dat maakte alles heel moeilijk."

De tweede Renault rijder Giancarlo Fisichella eindigde op een 10e plaats.

"We kozen harde banden in het laatste gedeelte van de kwalificatie en ik denk dat dit een goede keuze was. We hebben een goede strategie voor de race. De achterstand op de andere teams lijkt iets minder, dus misschien hebben we een stap voorwaarts gedaan. Ik wil nu een goede race rijden en punten blijven scoren zoals in de vorige wedstrijden."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner