McLaren onder de indruk van prestatie Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne heeft indruk gemaakt in de GP2-paddock. Ongetwijfeld niet alleen bij McLaren maar ook bij heel wat andere teams in zowel de Formule 1 als de GP2.
image
Onze landgenoot debuteerde dinsdag in een GP2-bolide. Voor het eerst reed Vandoorne met een wagen uit de GP2 en het was de bedoeling dat hij drie dagen zou testen en dat bij twee verschillende teams.

De eerste dag reed Vandoor nog een verdienstelijke tijd in de middenmoot van het pak rijders dat aan het testen was op het Yas Marina circuit waarop vorig weekend nog de GP van Abu Dhabi werd verreden in de Formule 1.

Maar tijdens de tweede testdag was het al meteen een heel stuk beter met een vierde tijd voor Vandoorne. Toen al reed hij zich overduidelijk in de kijker, maar dan moest het mooiste nog komen op de derde testdag. Zowel tijdens de voormiddag als de namiddag reed Vandoorne immers de besttijd en dat niet met een kleine voorsprong.

“Als je er mee rekening houdt dat Stoffel tot voor deze test nooit met een GP2-bolide heeft gereden dan heeft hij het fantastisch gedaan en dat met de hulp van topingenieurs van ART en DAMS,” aldus Sam Michael, de sportief directeur bij McLaren. “Zijn focus lag vooral bij het begrijpen van de werking van de Pirelli-banden en dat in vergelijking met de banden van Michelin waarmee hij een volledig seizoen in de Formule Renault heeft gereden.”

“Zijn snelheid, discipline en meedenken om de wagen te verbeteren blijven indruk op mij maken en verbazen,” voegde een duidelijk enthousiaste Sam Michael er nog aan toe.

McLaren was reeds overtuigd van het talent en de kwaliteiten van onze landgenoot maar ongetwijfeld zullen heel wat andere F1-teams en GP2-teams met net nog dat extra beetje aandacht Vandoorne volgen. Het kan Vandoorne alleen maar ten goede komen want uiteindelijk wil McLaren ervoor zorgen dat Vandoorne in de Formule 1 terecht komt. De GP2 wordt echter in overweging genomen om Vandoorne daar het komend seizoen nog een jaar te laten rijpen. Daarover zullen we de komende weken ongetwijfeld meer duidelijkheid krijgen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print