McLaren: “Positieve coronatest kan derde plaats in kampioenschap kosten”

Het McLaren F1 team is verwikkeld in een intense strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap. Teambaas Adreas Seidl is op zijn hoede dat een positieve coronatest die strijd kan beïnvloeden.


“Geluk en pech met corona kunnen de strijd van drie teams voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap beslissen,” vertelde Seidl tegenover ‘Auto Motor und Sport’.

“Onze mensen hebben een extreme discipline en het team doet het geweldig. Uiteraard heb je echter ook wat nood aan geluk. Je raakt zo gemakkelijk besmet en er zijn heel wat plaatsen, zoals hotels en luchthavens, waar je zelf niet alles onder controle hebt.”

Bij het Racing Point F1 team, samen met Renault de grote concurrent van McLaren voor de derde plaats, kregen beide F1-piloten al af te rekenen met het coronavirus. Bij McLaren gelden er daarom erg strikte maatregelen.

“De mensen in de fabriek mogen elkaar niet ontmoeten,” aldus Seidl. “Wanneer er van shift gewisseld wordt proberen we er voor te zorgen dat de verschillende shifts niet met elkaar in contact komen. Er is een pauze en vervolgens begint de volgende shift iets later.”

“De grote meetings, zoals de speech voor het ganse team na een race, hebben we afgeschaft. We doen nu veel digitaal.”

“Er is ook een groep mensen die we steeds kunnen bellen om in te vallen,” besloot Seidl.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021