McLaren: “We zijn blij met Ricciardo maar we denken nu al aan de toekomst”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-baas Zak Brown laat verstaan dat ze tevreden zijn met het huidige rijdersduo. Lando Norris rijdt bijzonder sterk en ook Daniel Ricciardo presteert langzaam aan beter maar desondanks wordt er ook volop aan de toekomst gedacht.

Ricciardo finishte tot dusver dit seizoen nog maar één keer in de punten en de Australiër telt nu al 24 punten achterstand op teamgenoot Lando Norris. McLaren-baas Zak Brown spreekt echter zijn vertrouwen uit over Ricciardo. Volgens Brown presteert Ricciardo dit seizoen ook sterker dan vorig jaar.

“Ja, hij presteert zeker en vast beter,” aldus Brown tegenover ‘F1 Nation’ podcast. “Zijn races zijn zeer sterk, hij is ook beter tijdens de kwalificatie.”

“Hij heeft zeker nog niet het gevoel dat hij alles uit de wagen haalt maar hij heeft een geweldige relatie met zijn teamgenoot Lando, hij kent het team ook bijzonder goed.”

“Het was ook erg goed voor hem dat hij voor het eerst in twee jaar opnieuw naar Australië kon gaan en zijn batterijen opnieuw kon opladen. We zijn dan ook erg blij dat Daniel een pak beter presteert.”

Het is een publiek geheim dat Lando Norris steeds meer het speerpunt binnen het McLaren F1 team vormt en dat de positie van Daniel Ricciardo in de toekomst steeds meer onder druk zal komen te staan.

McLaren-baas Zak Brown wil het zo niet gezegd hebben maar hij laat wel verstaan dat McLaren nu al nadenkt over de toekomst. Ricciardo zijn huidig contract loopt eind 2023 af en Brown verwacht later dit jaar al rond de tafel te gaan zitten met Ricciardo.

“We hebben samen nog een jaar te gaan,” aldus Brown. “We denken graag aan de toekomst en vooruit, we willen Pato laten testen.”

“We willen ook Colton laten testen, we hebben Ugo in de Formule 4, hij slaagde er tijdens zijn eerste race in om de wagen op de pole te zetten.”

“Ik denk dan ook dat je nooit vroeg genoeg kan plannen, maar we zijn niet gehaast.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print