"McLaren werd verliefd op Hamilton"

Vorig seizoen reden Lewis Hamilton en Fernando Alonso samen bij McLaren, en dat zullen we toen geweten hebben. Bijna iedere dag was er wel een gerucht of nieuwsbericht dat te maken had met de onderlinge vete tussen beide rijders.

Uiteindelijk vertrok Fernando Alonso na amper één seizoen al bij McLaren en keerde hij terug naar Renault, waarmee hij voordien twee keer de titel veroverde. Ook Ecclestone hield vorig seizoen vaak geen blad voor de mond, en dat doet hij ook nu niet in Valencia.

Ecclestone liet in een interview met de Spaanse krant El Mundo weten dat hij begrijpt dat Alonso eind vorig jaar weg wilde bij McLaren. Ook prees hij Alonso voor de ongekende populariteit van de F1 die mede dankzij de Alonso in Spanje heerst.

"Het mag duidelijk zijn dat vanuit het sportieve standpunt de overstap geen goede zaak voor hem was. Maar ik begrijp heel goed hoe ongelukkig hij was," zei Ecclestone tegen El Mundo. "Ik denk dat hij als nummer één bij McLaren kwam, met een nieuwkomer naast hem. Maar we hebben allemaal gezien wat er gebeurde, McLaren werd verliefd op Hamilton."