Mclaren wil fouten uit het verleden vermijden

Mclaren kwam gisteren als de grote winnaaar uit de Grote Prijs van Singapore. Hamilton werd dan wel "maar" derde toch deden hij en het team een uistekende zaak in het wereldkampioenschap. De Brit staat aan de leiding bij de rijders met zeven punten voorsprong op Felipe Massa. Met nog maar drie Grote Prijzen te gaan lijkt Mclaren dan ook de favoriet voor de titel.

Toch denkt het team met spijt in het hart terug aan vorig seizoen. Toen stond Lewis Hamilton 17 punten voor op Kimi Raikkonen met maar twee races meer te gaan maar uiteindelijk was het toch de Fin die wereldkampioen werd. Mclaren zegt te weten waar het toen in de fout ging en wil die fouten nu vermijden in de resterende Grote Prijzen.

"Onze zwakte is misschien dat we te hard pushen om te winnen. Misschien misten we vorig jaar die discipline. Wij wilden altijd winnen, ook al was dat voor het kampioenschap misschien niet meer nodig. Je wint titels niet door elke race om de overwinning te strijden. Je moet soms even nadenken en voor de punten gaan. We kunnnen Lewis niks verwijten in verband met vorig seizoen, het was z’n eerst seizoen, maar wij als team hebben toen onverschoonbare fouten gemaakt en die zullen we hopelijk dit jaar niet meer maken."

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021