“McLaren zal belangrijke stap vooruit zetten in Australië”

McLaren-CEO Zak Brown is er van overtuigd dat het McLaren F1 team tijdens de eerste race van het nieuwe F1-seizoen een serieuze stap vooruit zal zetten en veel competitiever zal zijn dan het voorbije seizoen.

Na drie miserabele jaren van samenwerken met Honda besloot McLaren om de stekker uit het project McLaren-Honda te halen en vanaf dit jaar een Renault-motor achterin haar F1-bolide te leggen.

“Vorig jaar was het slechtste jaar in de geschiedenis van McLaren,” vertelde Brown tegenover ‘CNBC’ in Davos, waar het Wereld Economisch Forum wordt gehouden. “De voorbije drie jaren waren erg pijnlijk.”

De nieuwe samenwerking zorgt volgens Zak Brown voor een nieuwe dynamiek in het team van McLaren. In combinatie met de Renault-motor moet dit komend seizoen tot betere prestaties leiden en daarvan zullen we volgens Brown al tijdens de eerste race de resultaten zien.

Wel heeft McLaren daarvoor serieuze financiële inspanningen moeten doen, iets dat niet altijd eenvoudig is, zeker wanneer je als renstal door de mindere resultaten ook minder sponsorgelden aantrekt.

“De F1 is een erg dure sport en we zijn op financieel vlak niet de evenknie van de top twee in de sport,” aldus Brown. “We behoren echter nog wel steeds tot de beste vier van de sport en we moeten blijven verbeteren zodat we zoveel mogelijk middelen als mogelijk in ons raceteam kunnen stoppen.”

“Indien we dat voor elkaar krijgen dan zullen we aanzienlijk naar voor gaan op de grid. Ik denk dat je ons in Australië een heel stuk naar voor zal zien opschuiven,” besloot Brown.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: McLaren F1 team

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023