Mclaren zal de race opnieuw controleren als het nodig is

Mclaren teambaas Ron Dennis zal niet twijfelen om zijn rijders te zeggen dat ze in hun positie moeten blijven rijden tijdens de laatste rondes in de Grote Prijs van Canada wanneer hij het nodig acht.

Na de Grote Prijs van Monaco begon de FIA een onderzoek naar eventuele team orders van Mclaren tijdens de race. De FIA oordeelde uiteindelijk dat Mclaren niets fout had gedaan.

Ron Dennis vertelde het volgende over de strategie aangaande de rijders:

“Ze mogen racen, punt, tot op het moment dat wij vinden dat we onze punten moeten beschermen.”

Wereldkampioen Alonso gaf toe dat hij niet voluit zal gaan voor de overwinning wanneer hij na de 2e pitsstops nog achter Hamilton zit.

“Na de 2e stop of wanneer er maar 10 rondes meer te gaan zijn en je vecht met een teamgenoot, dan zal je natuurlijk niet zo agressief zijn dan wanneer je met een Ferrari of iemand anders vecht. Morgen zijn er genoeg rondes. Als ik niet in 1e positie rijdt en ik ben niet aan het strijden met Ferrari of BMW, dan zal ik niet te veel risicoÂ’s nemen. Ik heb 8 punten nodig en ik moet het kampioenschap pas winnen in Brazilië, niet hier.”

Ron Dennis gaf ook nog eens aan dat beide rijders bij Mclaren dezelfde behandeling krijgen, ook al moet hij soms verschillende strategieën voor hen kiezen.

“We werken heel hard om beide rijders het zelfde materiaal en dezelfde behandeling te geven. We willen hun gelijkheid op geen enkele manier schaden. We hebben geen voorkeur voor 1 rijder en we zijn zeer blij met wat we doen en hoe we het doen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner