Mclaren zet beroep verder

Mclaren zal dan toch doorgaan met haar beroep tegen de beslissing van de stewards om de wagens van BMW en Williams niet te schorsen na de Grote Prijs van Brazilië. Eerder vandaag rees hier  twijfel over omdat Mclaren nog niet officieel had laten weten dat het in beroep ging. Dat is nu dus gebeurd.

"Het Vodafone Mclaren Mercedes team gaat in beroep tegen de beslissing van de Stewards van de Grote Prijs van Brazilië 2007, beslissing die gemaakt werd om 21u35 op 21 oktober 2007, die stelde dat het ongespast was om een straf uit te delen aan wagens 9,10,16 en 17."

De 4 voornoemde wagens zouden een brandstof hebben getankt die niet voldeed aan de reglementen. Door een diskwalificatie van de 4 rijders zou Lewis Hamilton nog kampioen kunnen worden. Mercedes directeur Norbert Haug ontkent echter dat Mclaren in beroep gaat om het kampioenschap te winnen.

"Het gaat niet over ons team dat de titel wil winnen achter de groen tafel. We willen gewoon een verduidelijking van de reglementen en dit is in het belang van elk team."

Wanneer het beroep wordt behandeld wordt later meegedeeld.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner