"Medaillesysteem komt er volgend jaar"

Bernie Ecclestone is er van overtuigd, zijn voorstel om het wereldkampioenschap te laten beslissen door middel van het uitdelen van medailles in plaats van met punten komt er en wel volgend seizoen al.

Ecclestone’s plan bestaat uit een systeem van medailles in plaats van punten. De winnaar van een Grote Prijs krijgt een gouden medaille, de tweede een zilveren en de derde logischerwijs een bronzen plak. De piloot met de meeste gouden medailles aan het einde van het seizoen moet dan wereldkampioen worden.

"Ik was het beu dat mensen de hele tijd klaagden over het gebrek aan inhaalmanoeuvres en volgens mij kwam dat gewoon omdat het voor de piloot vaak niet nodig was om in te halen. Als ik in tweede positie zou rijden, zou ik geen risico nemen om de eerste in te halen voor twee magere WK-puntjes. Als ik nu een medaille zou krijgen die aan het einde van het seizoen kan bepalen of ik wereldkampioen wordt of niet, dan zou ik wel inhalen. De teams zijn voorstander van het idee dus het komt er en liefst volgend seizoen al. Ik hoop dat het bij de volgende FIA vergadering wordt goedgekeurd."

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen