Mercedes: “Dit seizoen komen we met radicale updates”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team heeft laten weten dat ze met drastische updates op de proppen zullen komen op hun bolide en daar zullen onder meer updates aan de sidepods deel van uitmaken.

Nog voor Mercedes ook maar een ronde had afgelegd tijdens de GP van Bahrein liet teambaas Toto Wolff al weten dat zijn team met de W14 de verkeerde weg was ingeslagen. Het feit dat Lewis Hamilton en George Russell vijftig seconden moesten toegeven op racewinnaar Max Verstappen gaf hem alvast geen ongelijk. 

Wolff had het over een van de slechtste dagen van Mercedes ooit en ook George Russell riep op om het huidige seizoen op te offeren met het oog op het volgende seizoen. Trackside engineer Andrew Shovlin liet alvast weten dat ze dit jaar met radicale updates op de proppen zullen komen.

“Mensen hebben de neiging om het woord concept te gebruiken als ze het ontwerp van de sidepod bedoelen en Toto heeft onlangs gezegd dat we kijken naar een revisie die sowieso in de komende paar races gaat komen,” aldus Shovlin in een video op het Youtube-kanaal van Mercedes.

“Gezien het gat naar voren gaan we natuurlijk kijken naar grotere afwijkingen en radicalere veranderingen. Maar die veranderingen hebben tijd nodig om in de windtunnel tot een snellere oplossing te komen, je kunt ze niet van de ene op de andere dag doorvoeren.”

“Er is heel wat ontwikkeling nodig voor elke grote verandering in de geometrie op dat gebied.”

“Natuurlijk kijken we waar we de auto kunnen verbeteren, we zoeken naar ontwikkelingsmogelijkheden en je zult de komende races zichtbare veranderingen aan de auto zien.”